Ιστορία συνδέσμου

Κάπου στα μέσα του 1981, μια παρέα ανθρώπων που σύχναζαν στην τότε ΘΥΡΑ 6 της μικρής κερκίδας και που τους ένωνε η αγάπη για τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ και το ποδόσφαιρο καθώς και για άλλες underground κουλτούρες της εποχής αποφάσισαν να οργανωθούν και να δημιουργήσουν τους WARRIORS, όχι τόσο σαν ένας οργανωμένος σύνδεσμος αλλά περισσότερο σαν μια παρέα, ένα γκρουπ φανατικών οπαδών του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μας που οραματίστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μια πιο δυναμική κατάσταση στην κερκίδα. Ο τίτλος WARRIORS οφείλεται τόσο στην γνωστή ταινία WARRIORS που είχε κυκλοφορήσει λίγα χρόνια πριν και ήταν ιδιαίτερη δημοφιλής στην undergroun νεολαία όσο και στη στάση και την αντίληψη που είχε η τότε νεολαία της πόλης και της μικρής κερκίδας η οποία περιστρέφονταν γύρω από τους δρόμους, τη μουσική, την ενάντια στα κατεστημένα και τις μόδες στάση και άποψη και τους καθημερινούς αγώνες για επιβίωση.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε το πιο ζωντανό κομμάτι της ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗΣ κερκίδας που η ζωντάνια και η στάση του προσέλκυσε και συσπείρωσε ακόμα περισσότερους νεολαίους  (και όχι μόνο) στους κόλπους του με βασικά σημεία αναφοράς τη ΘΥΡΑ 6 της μικρής κερκίδας, το δημοτικό πάρκο της πόλης μας και άλλα στέκια της εποχής. Καταπληκτικές κερκίδες σε ένα σύνηθες γεμάτο γήπεδο, ιστορικές εκδρομές, συμπλοκές με αντίπαλους, εχθρικούς οπαδούς αλλά και με την αστυνομία ήταν λίγοι από τους λόγους που έκαναν τους WARRIORS και τη ΘΥΡΑ 6 γνωστούς πανελλαδικά με πιο σημαντικό λόγω την πίστη, την αγάπη και την μόνιμη συμπαράσταση στην αγαπημένη μας ομάδα παρόλο που αυτή δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα τεράστιες επιτυχίες και τίτλους. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την περίοδο που η αυθόρμητη και αστέγαστη μέχρι τότε ομαδοποίηση των WARRIORS απέκτησε καταστατικό και στέγη.

Το 2003 και ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ παράπαιε βολοδέρνοντας για 2 χρόνια στην ‘Δ Εθνική κατηγορία οι WARRIORS αποφάσισαν να πάρουν δραστικές πρωτοβουλίες. Αυτό βέβαια προϋπόθετε καλύτερη οργάνωση κάτι που έγινε  με την δημιουργία του επίσημου και στεγασμένου συνδέσμου «ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΘΥΡΑ 6 WARRIORS».

Μέσα στις πρωτοβουλίες του ήταν οι ρεφενέδες για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφορά της ομάδας σε εκτός έδρας αγώνες, η διεξαγωγή εράνου  οικονομικής ενίσχυσης και γενικά ότι περνούσε απ’ το χέρι μας ώστε η ομάδα να μην γνωρίσει τον οικονομικό αφανισμό που την απειλούσε τότε, καθώς και η όσο το δυνατόν μαζικότερη παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Η ΘΥΡΑ 6 – WARRIORS σήμερα στεγάζεται στον ολοκαίνουργιο σύνδεσμο μας, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη.